Els reis han fet avui una ronda de trucades a hospitals de Catalunya, Astúries i Balears per tal d'interessar-se per l'evolució de la pandèmia i la situació dels pacients ingressats i de reiterar el seu missatge "d'agraïment i ànim" a tots els professionals que treballen en aquests centres.Felip i Letizia han conversat amb els responsables de l'Hospital Sant Joan de Déu de la Fundació Althaia de Manresa (Bages), l'Universitari Central d'Astúries (HUCA), a Oviedo, i el Mateu Orfila de Menorca, han informat fonts de la casa Reial.

A tots ells els han transmès el seu reconeixement per l'esforç dels sanitaris i treballadors d'altres col·lectius per combatre la pandèmia.

El director general del centre sanitari de Manresa, Manel Jovells, ha detallat als Reis les últimes dades de la crisi.

L'hospital Sant Joan de Déu va tenir el seu pic d'ingressos el passat 2 d'abril, quan es van registrar 340 casos.

La Fundació Althaia de Manresa, amb uns 2.200 treballadors, compta amb diversos centres sanitaris que atenen a una població de 265.000 habitants.

En les últimes setmanes, els reis també van conversar amb els directors d'altres dos hospitals catalans: la Vall d'Hebron de Barcelona, el més gran de Catalunya, i el del Mar, de la mateixa ciutat.