La consellera de Salut, Alba Vergés, en reunió telemàtica ahir, dimarts, amb els alcaldes i alcaldesses de la Conca d'Òdena, va explicar als responsables municipals que l'evolució sanitària a la zona «és positiva». Segons les dades més actualitzades, l'epidèmia està «controlada», segons Vergés

Pel que fa al procés de desconfinament, la responsable de Salut va insistir a demanar que s'evitin les aglomeracions, mantenir el distanciament social i reforçar les mesures higièniques. De la seva banda, la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, va posar sobre la taula la possibilitat de crear una línia d'ajuts específics per als municipis de la zona.

Budó també va recollir la petició dels alcaldes i alcaldesses perquè el Govern doni suport a la sol·licitud formal al Govern espanyol, signada pels 7 ajuntaments, perquè se solucioni definitivament la situació dels treballadors amb domicili fora de la Conca i que durant el confinament perimetral no van poder accedir al seu lloc de treball. En aquest sentit, va posar sobre la taula la possibilitat de crear una línia d'ajuts específics per als municipis d'aquesta zona.

Vergés va informar els alcaldes que s'ha proposat a l'Associació Catalana de Municipis i a la Federació Catalana de Municipis que elaborin propostes amb criteris homogenis perquè cada localitat pugui planificar i determinar si són viables activitats com ara els casals d'estiu, l'obertura de piscines o les festes major.

De la seva banda, la consellera Meritxell Budó va comentar als alcaldes i alcaldesses que els municipis han de jugar un paper molt destacat en el procés de desconfinament.