Amb l'objectiu de donar suport a moltes persones i famílies que han patit o estan patint els efectes de la pandèmia, que, malauradament, continua provocant defuncions, ingressos hospitalaris i confinaments domiciliaris caracteritzats per la solitud tant a l'hora de la defunció com de l'estada hospitalària o domiciliària, els Serveis Socials Bàsics de l'Ajuntament de Manresa, en contacte amb els centres de salut, han recollit les dades de persones susceptibles de necessitar ajuda a través de professionals, familiars o ciutadania, previ consentiment de la persona subjecta d'ajuda.

Amb la finalitat d'ajudar aquestes persones, el consistori manresà ha arribat a un acord amb Mémora, Espai de Suport al dol de Manresa, per tal que les persones que siguin derivades pels Serveis Socials puguin tenir aquest suport psicològic. Aquest seguiment es fa telefònicament i el porta a terme la psicòloga del servei. A més a més, l'Ajuntament disposa de dues psicòlogues que també fan acompanyament al dol en cas que sigui necessari.

A banda dels casos que detectin els Serveis Socials, les persones interessades en aquest servei poden posar-se en contacte amb el 010 o a les adreces electròniques serveissocials@ajmanresa.cat o bé strullas@ajmanresa.cat.