L'estat espanyol ha registrat 325 defuncions en les últimes 24 hores per coronavirus, segons les dades del Ministeri de Sanitat publicades aquest dimecres. La xifra puja respecte a aquest dimarts, quan es van registrar 301 defuncions. En total, 24.275 persones han mort per la malaltia covid-19 a l'Estat des de l'inici de l'epidèmia.

El nombre de persones curades en un sol dia, en canvi, s'ha disparat, amb 6.399 noves altes. Aquest dimarts, per exemple, es van donar d'alta 1.673 persones. En total, 108.947 persones les que s'han curat fins ara. Els casos de nous positius repunten, amb 2.144 que s'han confirmat en les últimes 24 hores; en total, 212.917 des de l'inici. Els professionals sanitaris que s'han contagiat són 39.230.

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha destacat que l'evolució de la transmissió del virus és ara com ara "molt favorable" i en la "línia esperada" i ha recalcat que s'estan fent "moltes proves", sobretot en grups determinats, com en residències de gent gran, que estan permetent detectar infeccions de fa uns dies.

Simón ha fet algunes consideracions sobre les dades publicades aquest dimecres pel Ministeri de Sanitat, relacionades amb la manera en què s'han notificat. Els talls de dades d'aquest dimecres estan condicionats per alguns retards en la informació i les dades es corregiran en cada sèrie en la mesura del possible.

En els nous positius, una "part important" d'aquests casos d'una comunitat autònoma, ha dit, no han estat diagnosticats per PCR. Aquesta variació es corregirà en les properes hores. Pel que fa a les persones que han mort, una comunitat autònoma ha notificat defuncions antigues que no estaven comptabilitzades fins ara. Quant a les altes, també s'han notificat alguns casos de persones recuperades en dies anteriors.