L'ús de mascareta per prevenir contagis de coronavirus serà obligatori tant en autobusos, taxis i trens o metro com en transport aeri i marítim, segons es recull al BOE publicat aquest diumenge. El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ja va anunciar el dissabte que, a partir de dilluns, seria obligatori aquest element de protecció individual al transport públic, encara que no va detallar que la regulació també afectaria el taxi. Així, segons el text publicat, caldrà una mascareta que cobreixi nas i boca per a tots els usuaris de transports públics de viatgers en vehicles de fins a nou places, inclòs el conductor.

Pel que fa a conductors i treballadors de transports, caldrà que portin mascareta tots els que tinguin contacte directe amb els passatgers, així com que tinguin solucions hidroalcohòliques per a les mans.

En el cas concret dels transports marítims, l'ordre ministerial detalla que els passatgers de bucs i embarcacions no caldrà que portin mascareta mentre siguin dins la seva cabina, però sí a fora.

A partir d'aquest dilluns, quan serà vigent la norma, es repartiran 6 milions de mascaretes als principals nodes de transport públic d'arreu de l'Estat, més 7 milions que el govern espanyol ha facilitat a federacions de municipis i províncies i 1,5 milions lliurades a organitzacions com Càrites o Creu Roja.