03 de maig de 2020
03.05.2020
Regió7

S'amplia la capacitat del transport públic a un 50% dels seients i a dos viatgers drets per metre quadrat

Els autobusos sempre hauran de mantenir buida la fila posterior al seient del conductor

03.05.2020 | 18:47
Un policia municipal de Madrid realitza un control als passatgers d'un autobús urbà de la capital

El govern espanyol ha decidit ampliar la capacitat del transport públic, que fins ara estava limitada a un terç de l'ocupació total per prevenir contagis. A partir d'aquest dilluns, quan serà vigent l'ordre ministerial publicada al BOE d'aquest diumenge, es permetrà omplir fins a un 50% dels seients en els transports on tots els ocupants hagin d'anar asseguts, com poden ser autobusos o trens, i les empreses hauran d'adoptar les mesures que calguin per procurar la màxima separació possible entre els viatgers. Pel que fa a transports on es combinin seients i persones dretes, només es podrà ocupar un 50% dels seients i s'haurà de garantir la distància social prenent com a referència una ocupació màxima de dos viatgers drets per metre quadrat.

A més, en el cas d'autobusos sempre s'haurà de mantenir buida la fila posterior al seient del conductor. Pel que fa a taxis, hi podrà haver dues persones per cada fila de seients exceptuant la del conductor, on només hi podrà viatjar ell. Serà obligatori l'ús de mascaretes a tot el transport públic.

D'altra banda, com ja va informar el dissabte la Moncloa, als vehicles privats de fins a nou places, inclòs el conductor, hi podran haver dues persones per cada fila de seients –sempre equipats amb mascaretes-.

En el cas de vehicles que només tinguin una fila de seients, com per exemple les cabines de vehicles pesants o furgonetes, també hi podrà anar un màxim de dues persones sempre que portin mascareta; en cas contrari, només hi podrà anar el conductor.

L'ordre també estableix que totes les administracions competents per establir els horaris comercials als seus àmbits podran modificar-los si ho creuen necessari per reduir la intensitat de la demanda en hora punta.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit