La banca europea ha suspès el pagament de més de 27.000 milions d'euros en dividends als seus accionistes a causa de la pandèmia de Covid-19, la qual cosa representa un 75% del total que les entitats financeres tenien previst repartir abans del brot de la malaltia, segons va detallar ahir al Parlament Europeu el president del Consell de Supervisió del Banc Central Europeu (BCE), Andrea Enria.

L'economista italià va explicar davant la comissió d'Assumptes Econòmics de l'Eurocambra que l'institut emissor va recomanar als bancs que retinguin en els seus balanços els diners previstos per a dividends d'aquest any, una qüestió «vital» en un moment per «mantenir tot el capital possible dins del sector bancari». «La majoria dels bancs han complert la nostra recomanació», va celebrar Enria.

«Dels 35.000 milions d'euros en dividends que havien de ser pagats, més de 27.000 milions han estat retinguts totalment en els balanços, i això és un resultat molt

important», va especificar l'executiu comunitari.

El màxim responsable de la supervisió bancària a la UE va explicar que aquelles entitats que han repartit dividends ho han fet perquè el pagament ja havia estat aprovat en les juntes d'accionistes i, en aquests casos, hauria estat il·legal parar el desemborsament. «Hi ha alguns casos en els quals els dividends ja havien estat pagats o aprovats, en aquests no hem pogut parar els pagaments», va indicar.