La presidenta de Cs, Inés Arrimadas, ha defensat que el 'sí' a la quarta pròrroga de l'estat d'alarma serveix per "salvar vides i llocs de treball". "Entre ser útils o inútils, ho tinc clar", ha dit aquest dimecres al Congrés. Segons Arrimadas, "Espanya no pot sortir aquest mateix dissabte de l'estat d'alarma" perquè implicaria que decauen els ERTO i les ajudes. "Hem de pensar en el benestar dels espanyols. Hem negociat per evitar-los problemes", ha argumentat, i ha esperat que l'acord del govern espanyol amb Cs impliqui un "canvi de rumb", una "rectificació" i que a partir d'ara "es pactin les normes".

Arrimadas ha remarcat que la votació d'aquest dimecres "no serveix per tombar el govern" i ha demanat a la resta de formacions polítiques treballar "per estar a l'altura dels espanyols".

La líder de Cs ha defensat l'acord amb l'executiu de Sánchez per desvincular els ERTO de l'estat d'alarma, preparar una "sortida ordenada" del mecanisme excepcional i de millora de la comunicació amb l'oposició i ha esperat que l'executiu compleixi.

La presidenta del partit taronja ha assegurat que segueix censurant aquest govern i criticant els "grans errors" que ha comès però ha dit que volen ser "útils" i mantenen una actitud "propositiva".