El Tribunal Constitucional (TC) ha admès a tràmit per unanimitat els recursos d'empara de Jordi Cuixart, Jordi Sànchez, Dolors Bassa, Joaquim Forn, Josep Rull, Jordi Turull, Carme Forcadell, Meritxell Borràs i Carles Mundó contra la sentència de l'1-O del Tribunal Suprem. Falten per admetre els recursos d'Oriol Junqueras i de Raül Romeva. La revisió pel ple del Constitucional de les condemnes per sedició, malversació o desobediència dels líders independentistes és un pas imprescindible perquè puguin recórrer als tribunals europeus.

A la reunió telemàtica del ple del TC d'aquest dimecres, els magistrats han acceptat nou dels recursos i ha acordat obrir una peça separada per decidir la petició si suspèn els efectes de la sentència, és a dir, si allibera els condemnats a l'espera de la resolució.

Tanmateix, el TC ha rebutjat que es doni un supòsit d'urgència excepcional que justifiqui suspendre'n els efectes en la resolució de l'admissió a tràmit i dona tres dies a les parts per pronunciar-se.