Les dades de persones mortes per la Covid-19 al centre de la Conca d'Òdena han baixat de manera molt notable fins a situar-se, aquesta darrera setmana, en uns registres de mortalitat que ja s'apropen molt als d'anys anteriors.

Aquesta darrera setmana, segons les dades proporcionades per l'empresa Funerària Anoia, l'única que actua en aquests municipis anoiencs, en els últims set dies han mort entre Santa Margarida de Montbui, Vilanova del Camí, Òdena i Igualada 15 persones.

En les mateixes dades de fa un any, en van morir 12, així que la relació entre els decessos registrats en els dos períodes resulta molt similar.

Per a Marc Castells, alcalde d'Igualada i ahir novament portaveu dels altres tres municipis, aquesta reducció és un signe de normalitat, d'haver arribat a una situació, pel que fa a les dades de defuncions, pràcticament igual a abans de la pandèmia.

Per a Castells, la pandèmia a Igualada i voltants està «controlada». I a les dades dels decessos a les funeràries hi suma la reducció de càrrega assistencial a la primària i, especialment, a l'hospital d'Igualada.

En relació amb les morts, la reducció ha estat progressiva en les darreres setmanes. La setmana passada s'havia tancat amb 20; l'anterior, a l'entorn del 15 d'abril, amb 31, i el pic de mortalitat es va produir a cavall del març i l'abril, amb 90 morts setmanals.