Les escoles Vedruna, amb presència a Manresa, Berga, Cardona, Puigcerdà i Artés, entre altres poblacions, pressionen les seves treballadores i treballadors perquè donin el 10% del seu sou, segons denuncia CCOO, fins que es restableixi la normalitat. Per la seva banda, els responsables de les escoles Vedruna han assegurat a aquest diari que és una proposta que han posat sobre la taula davant la baixa d'ingressos des que ha començat la crisi per no haver de portar a terme «altres actuacions» i que l'aportació d'aquest 10% del sou seria «de forma voluntària».

Els ingressos de les quotes de les famílies han caigut un 71% de mitjana a tot Catalunya. A través d'un comunicat, el sindicat alerta que la Fundació Vedruna afirma que la directora general va exposar als diferents claustres telemàtics que van tenir lloc aquesta setmana que hi podria haver acomiadaments i que es podria aplicar un expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO) que s'afegiria al que ja ha aplicat al personal no docent.

Josep Closa, coordinador de l'equip de Gestió de Vedruna a Catalunya, i Manel Salas, responsable de Pedagogia i Innovació, afirmen que esperen no haver d'arribar a aquests extrems i asseguren que la resta d'escoles concertades es troben en una situació similar. De fet, les escoles concertades han demanat a la Generalitat un pla d'ajut als centres concertats per fer front a la delicada situació.

A parer del sindicat CCOO, la proposta de Vedruna de donar un 10% del sou està feta «sense cap consulta amb els comitès i delegades justament en aquest moment d'augment de la dedicació per la sobrecàrrega que comporta el treball online i el contacte amb alumnes i famílies», diu el comunicat. En tot cas, afegeix CCOO, «els responsables d'una mala gestió dels recursos econòmics no poden fer recaure les conseqüències en les persones treballadores», afegeixen.

L'organització sindical considera aquesta proposta del tot inadmissible i recorda que «la Fundació Vedruna rep per part de l'Administració, a través del concert educatiu, una partida econòmica per al pagament dels salaris de la major part de les persones treballadores.

Així doncs, aquesta donació no suposaria cap estalvi a la fundació i fa recaure l'esforç econòmic en la part més feble».

Els responsables de Vedruna Catalunya expliquen que les propostes s'han fet a tots els centres, també als de les comarques centrals, i que no fan diferències entre centres d'ensenyament.