A partir d'avui, la xarxa de deixalleries fixes i mòbils del Consorci del Bages per a la gestió de residus es reobrirà per a l'ús també de particulars (els darrers dies s'havia destinat exclusivament a activitats econòmiques) amb els horaris normals.

El Consorci del Bages recorda als usuaris la importància de respectar les mesures de seguretat i demana que evitin col·lapsar les deixalleries els primers dies d'obertura i que s'informin del funcionament de recollida de voluminosos als seus respectius municipis.

A l'entrada de cada deixalleria fixa, els usuaris trobaran un cartell amb indicacions de seguretat, com l'ús de guants i mascaretes, el respecte de les distàncies de seguretat i l'aforament màxim de persones que permet cada deixalleria.

A les deixalleries mòbils també es prendran mesures per minimitzar el contacte directe entre els professionals i els usuaris. Les deixalleries funcionaran en els seus horaris normals i també es reprendran serveis que havien estat aturats com la venda de compost, el segellat de bonificacions i el programa de reutilització social.

El Consorci del Bages per a la gestió de residus fa una crida a l'ús responsable de la xarxa de deixalleries i a evitar col·lapsar-les. Per aquest motiu, es demana que la ciutadania esglaoni l'anada a les deixalleries per evitar aglomeracions i llargues esperes per poder-hi accedir.

A més, també es recomana que cadascú s'informi al seu Ajuntament sobre funcionament, horaris i dies de recollida de voluminosos ja que poden variar d'un a un altre.