El ministre de Sanitat del Govern central, Salvador Illa, va insistir que Espanya és el cinquè país que més testos de coronavirus fa de tot el món, tal com ja va assenyalar el 28 d'abril passat el president del Govern, Pedro Sánchez, que va citar com a font un estudi de la Universitat Johns Hopkins.

«El president del Govern va dir el 28 d'abril, que Espanya era el cinquè país en nombre de testos fets del món i aquesta dada és cor-recta», va defensar el ministre de Sanitat en roda de premsa ahir en ser preguntat pel fet que la mateixa Universitat Johns Hopkins hauria negat l'existència d'aquest estudi.

Salvador Illa va precisar que «eren dades referides al 28 d'abril» i que les va aportar la Universitat Johns Hopkins a partir de les dades que publica la plataforma Worldometer.

No obstant això, segons el ministre de Sanitat, ahir les dades confirmaven «que Espanya està fent un nombre molt elevat de test», i qualifica aquestes dades d'informació «sòlida».

Així, fins al 7 de maig es van realitzar 1.625.211 proves de PCR a Espanya, de les quals 234.081 es van realitzar la setmana passada, mentre que es van fer un total de 842.550 test d'anticossos, 261.225 d'ells en la setmana passada, tal com va recordar.

«Si volen sumar els diagnòstics per PCR més els test d'anticossos, estem en els gairebé dos milions i mig de test realitzats a Espanya», va subratllar Illa, que va destacar l'«esforç» de les comunitats autònomes i el seu «desplegament logístic» per a la realització d'aquestes proves.