Els alcaldes de la Conca d'Òdena han exposat al president de la Generalitat, Quim Torra, la urgència d'afrontar la situació social i econòmica actual i iniciar la represa i l'assistència en el que calgui a persones i empreses. En aquest sentit, els ajuntaments de la zona van demanar ahir un pla específic per al territori, «que ha patit una situació singular i encara més complexa que la resta del país a causa del confinament perimetral que hi va haver durant 24 dies», segons fonts properes a la reunió d'ahir amb Torra. També reclamen un seguiment exhaustiu de tots els projectes i infraestructures que la Generalitat té en marxa a la Conca per tal que no s'aturin, tenint en compte la seva conveniència per a la creació d'ocupació.

La trobada d'ahir també va permetre fer un balanç de la situació actual, i es va constatar una millora de la situació sanitària, en base a les dades d'ingressos i de malalts de Covid-19 atesos a l'Hospital d'Igualada. La bona tendència també es reflecteix en el nombre de defuncions registrades als municipis de la zona, que pràcticament ja es correspon amb la mortalitat biològica habitual en aquesta època de l'any.

Entre els projectes que els ajuntaments consideren prioritaris hi ha el Pla Director Urbanístic d'Activitat Econòmica de la Conca d'Òdena, que preveu iniciar el procés participatiu a final de maig. Els alcaldes i alcaldesses treballen per tirar endavant aquest instrument estratègic per al territori des del consens polític entre els set municipis que integren la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d'Òdena.

Les propostes van ser ben valorades per Torra, segons les mateixes fonts. El president també va voler transmetre als alcaldes la solidaritat personal i del Govern pel patiment extraordinari que ha patit la població de la Conca d'Òdena a causa de la Covid-19, i va mostrar la seva disposició a visitar els municipis afectats quan les circumstàncies ho permetin.

Al llarg del matí d'ahir també va tenir lloc una reunió de l'Aliança per la Conca, formada pels set ajuntaments del territori i que ara s'ha ampliat amb la incorporació dels principals agents econòmics i socials. La trobada va servir per consensuar estratègies conjuntes per afrontar les conseqüències que el confinament està provocant entre els col·lectius més vulnerables i el teixit empresarial.