12 de maig de 2020
12.05.2020
Regió7

El govern espanyol imposa una quarantena de 14 dies a les persones que arribin de l'estranger

Les agències de viatge i companyies de transport hauran d'informar els viatgers d'aquesta mesura, que entrarà en vigor el 15 de maig

12.05.2020 | 09:41
Imatge de viatgers a la Terminal 1 de l'aeroport del Prat |

El govern espanyol ha publicat una ordre que estableix que les persones que entrin a l'Estat provinents de l'estranger hauran de fer una quarantena de 14 dies. La mesura, publicada aquest dimarts al BOE, entrarà en vigor el 15 de maig i serà valida mentre duri l'estat d'alarma i les seves pròrrogues.

Els viatgers hauran de quedar-se al seu domicili o allotjament limitant els seus desplaçaments a les activitats essencials de compra de productes bàsics, assistència a centres de salut o causes de força major. A més, estaran obligats a portar mascareta i hauran de complir les mesures d'higiene i prevenció, especialment pel que es refereix al contacte amb els convivents.

Queden fora d'aquestes mesures els treballadors transfronterers, transportistes i les tripulacions, així com els professionals sanitaris que es dirigeixin a exercir la seva activitat laboral, sempre que no hagin estat en contacte amb persones diagnosticades.

Les agències de viatge i companyies de transport hauran d'informar els viatgers d'aquestes mesures en l'inici del procés de venda de bitllets cap a l'Estat. Els avions hauran de facilitar el formulari de salut pública per localitzar els passatgers.

Les autoritats sanitàries podran contactar-los per fer-los un seguiment. Davant l'aparició de símptomes, hauran de contactar per telèfon amb els serveis de salut.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook