L'OCU no ha detectat rastres de coronavirusd'aliments i productes de drogueria adquirits durant l'última setmana d'abril a vuit cadenes (Alcampo, Carrefour, Condis, Dia, Eroski, Mercadona i Supercor) de Madrid, Barcelona, Vitòria i la Corunya.

En concret, l'organització de consumidors ha analitzat la presència de coronavirus sobre la superfície de 66 aliments i productes de drogueria de gran consum: farines, xocolata, bosses de patates fregides, barres de pa, llaunes de cervesa, pomes a granel, paper higiènic, iogurts, amanides envasades, truites precuinades, terrines de carn i salmó fumat.

Els resultats, obtinguts mitjançant proves genètiques PCR a partir de mostres recollides de la superfície dels productes seleccionats, revelen l'absència total de restes de coronavirus.

Segons l'OCU, és molt probable que les mesures d'higiene promogudes pels mateixos supermercats, com la neteja periòdica de les superfícies i l'ús de guants i mascaretes hagin ajudat a reduir aquest risc.

No obstant, l'organització de consumidors recomana continuar mantenint mesures de precaució als supermercats, començant per mantenir la distància amb altres usuaris, utilitzar guants i mascareta, i evitar tocar-se la cara.