El fons covid-19 que gestiona l'Institut de Salut Carlos III finançarà 9 projectes d'investigació més sobre coronavirus, arribant a 126 estudis finançats. La nova inversió és de gairebé 700.000 euros i part d'aquesta anirà a dos projectes impulsats a Catalunya. Amb la nova inversió, l'institut ja ha destinat més del 90%, 22 MEUR, dels 24 milions que s'havia fixat. Les nou investigacions se centren en estudiar la biologia del virus, l'epidemiologia de la infecció, el perfil clínic dels pacients, la recerca de nous fàrmacs i la millora del control de la pandèmia en centres sanitaris. Els centres que han rebut finançament a Catalunya són l'Institut d'Investigació de l'Hospital Vall d'Hebron i l'Institut d'Investigació Germans Trias i Pujol.

L'Institut d'Investigació de l'Hospital Vall d'Hebron lidera un projecte per determinar el grau de contaminació de les superfícies i equips de protecció personal dels pacients amb covid-19 tractats amb cànules nasals d'alt flux o ventilació mecànica que necessiten d'ingrés al servei de medicina intensiva.

Pel que fa al Germans Trias i Pujol, la investigació és sober perfils immunològics de risc i està adscrita a un altre projecte presentat per l'Institut d'Investigació de Vall d'Hebron. L'objectiu és generar algoritmes per a estratificar els pacients segons el seu perfil de risc immunològic i aplicar aquest coneixement a l'anàlisi d'assaigs clínics amb fàrmacs immunomodulars.