El Consell Comarcal del Bages ha fet explícita una petició adreçada tant al departament d'Educació com al de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat per tal que mantinguin les targetes menjador durant els mesos d'estiu.

Aquest curs 2019-2020 en gestiona un total de 3.393, segons han detallat fonts de l'ens comarcal, de les quals el 90% cobreixen la meitat del cost del servei.

Des de final de març, aquestes ajudes es mantenen a través de les recàrregues quinzenals de les targetes distribuïdes a les famílies mentre les escoles continuen tancades com a conseqüència de la situació d'excepcionalitat pel coronavirus.

Les àrees d'Educació i Cultura i Serveis Socials Bàsics del Consell Comarcal del Bages proposen aquesta mesura «excepcional» per donar resposta a la «situació difícil» que viuen moltes famílies per la Covid-19.

Des del Consell Comarcal del Bages subratllen que les recàrregues de les targetes menjador que s'han impulsat han permès assegurar l'àpat principal i l'accés a productes de primera necessitat a les famílies més vulnerables. Per això demanen que es continuï facilitant durant els propers mesos d'estiu.