Estirar-se a prendre el sol no estarà permès a les platges de Barcelona a partir d'aquest dimecres i fins que no hi hagi un canvi de fase de desescalada. Fonts de l'Ajuntament havien informat aquest dimarts que es podria prendre el sol si no hi havia un incompliment flagrant de les mesures sanitàries, com les distàncies de seguretat. Però posteriorment han aclarit que no estarà permès, de la mateixa manera que també estarà prohibit el bany recreatiu. A partir de dimecres, les platges estaran obertes de sis del matí a vuit del vespre per passejar i fer esports segons les franges horàries per edats.

En una atenció als mitjans, el tinent d'alcaldia de Seguretat, Albert Batlle, ha indicat que es podrà fer un "ús recreatiu" de les platges mentre es mantinguin les distàncies de seguretat, tot apel·lant al "sentit comú per fer un ús raonable" d'aquest espai i recordant que, fora de l'horari esportiu, està limitat als ciutadans que visquin a un quilòmetre del radi de les platges, i que se'n pot fer ús durant una hora com a màxim. Preguntat, però, sobre si algú pot estar amb una tovallola prenent el sol durant una hora mantenint les distàncies de seguretat, ha respost que "en principi es podria dir que sí".

Posteriorment, fonts municipals han assenyalat que es permetria prendre el sol sempre que no hi hagués un incompliment flagrant de les mesures sanitàries, entre les quals les distàncies de seguretat. En canvi, en un tuit de servei que ha estat esborrat, el consistori informava que no estava permès "romandre a la sorra".

Aquest dimarts a la tarda, fonts municipals han aclarit que les normes d'ús de les platges a partir d'aquest dimecres no contemplen poder-se estirar a prendre el sol.

Les platges estaran obertes de sis del matí a vuit del vespre i podran ser utilitzades per tothom dins de les respectives franges horàries i amb les limitacions pròpies de la mobilitat de la fase 0. De sis a deu del matí es podrà fer esport i caminar; de deu del matí a dotze del migdia i de set a vuit del vespre són franges reservades per a majors de 70 anys, i de dotze del migdia a set del vespre hi podran anar nens acompanyats d'un adult.

A més, durant la franja esportiva hi podrà accedir qualsevol ciutadà del terme municipal, mentre que a la resta de franges ho podran fer qui visqui en un radi d'un quilòmetre.

A les platges no s'hi podrà accedir ni amb transport públic ni amb vehicle privat. Només es podrà fer a peu o amb bicicleta.

Les platges estaran tancades a partir de les vuit del vespre excepte per a la pràctica de surf i esportistes nàutics federats i amb la corresponent llicència. Aquests hi podran accedir per un punt habilitat a la platja del Bogatell.