El ministre de Sanitat, Salvador Illa, va avançar ahir que el BOE publicaria «molt probablement» avui al matí l'ordre que fixa l'ús obligatori de mascaretes a la via pública i en espais tancats quan no es pugui garantir el compliment de la distància mínima de seguretat, fixada en dos metres.

En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Illa va avançar que l'ordre entrarà en vigor a partir del moment que es publiqui al BOE -o sigui, a partir d'avui-, tot i que hi haurà «certes excepcions». En concret, les màscares que fixarà el Govern com a obligatòries en aquestes circumstàncies seran les higièniques o les quirúrgiques.

Preguntat sobre per què s'ha pres aquesta decisió ara, Illa va contestar que «totes les decisions i protocols estan en permanent revisió. En aquesta fase de desescalada ens ha semblat que era convenient fer aquest pas. Ho hem consensuat amb les comunitats autònomes i hem escoltat els experts. Ens ha semblat una mesura de precaució, cautela i seguretat», va explicar.