Les oficines d'atenció ciutadana del porta a porta al Berguedà han reobert aquesta setmana amb una afluència contínua de ciutadans que han seguit al peu de la lletra les recomanacions de seguretat per anar a recollir les bosses de brossa orgànica, que no es repartien des de feia dos mesos. Aquest dimarts va ser el torn de Puig-reig, Avià i Cercs, mentre que dilluns van estrenar la reobertura Berga, Olvan i la Pobla de Lillet. Fonts del Consell Comarcal del Berguedà han apuntat que hi ha satisfacció a l'ens i també entre els consistoris per la manera com s'ha executat el repartiment i també pel comportament exemplar dels ciutadans, que en tot moment han fet cas de les indicacions. Les úniques cues es van poder veure a Berga. A la resta de poblacions el repartiment s'ha realitzat amb total tranquil·litat i sense aglomeracions.

Tot i les crides prèvies del Consell a no anar a buscar les bosses si no era estrictament necessari, dilluns al matí es va formar cues als punts de repartiment de la capital berguedana, el Telecentre i l'Hotel d'Entitats, que van acollir els ciutadans en jornada intensiva, al matí de 10.00 h a 13.00 h i a la tarda de 16.00 h a 19.00h . Gemma Vinyes, tècnica de Medi Ambient del Consell Comarcal, ha explicat a Regió7 que «Berga és de les ciutats grans de la comarca i ens feia una mica de por, però ha anat bé. Abans d'obrir els punts la gent ja feia cua, però al llarg del matí s'ha calmat i hi ha hagut moments en què no hi havia ningú». L'ens comarcal ha confirmat que en els diferents municipis berguedans s'han respectat les mesures de seguretat que s'havien dictat prèviament i que el repartiment s'ha fet amb agilitat. Vinyes ha remarcat que «la gent ha respectat les mesures, portaven els EPI i eren pacients amb la situació. Se'ls ha de donar les gràcies pel civisme que han mostrat».

Les bosses del porta a porta no es facilitaven des que fa dos mesos el Consell Comarcal del Berguedà va decidir suspendre'n el repartiment als 12 municipis berguedans on s'aplica aquest sistema de recollida. El repartiment de bosses es farà en horaris de matí i tarda del 18 al 29 de maig, i a partir de l'1 de juny es retornarà als horaris habituals. Vinyes ha recalcat que «els punts de repartiment continuaran oberts després d'aquests 15 dies intensius, si la gent no té la necessitat de venir, poden continuar fent servir les bosses que tenen a casa i anar-les a buscar passats els 15 dies, que no vagin a fer cues ja que de bosses n'hi haurà per a tothom».

Aquest dimecres obriran les oficines de Guardiola de Berguedà, Casserres i Berga, en horari intensiu de matí i tarda.