L'Ajuntament d'Olesa de Montserrat ha ampliat el termini de pagament voluntari de l'impost de béns immobles. Aquesta mesura se suma a la pròrroga ja establerta el mes de març per a diferents impostos i tributs locals, dins un primer paquet de mesures adoptat amb l'objectiu de contribuir a minimitzar l'impacte econòmic que l'estat d'alarma decretat a causa de la crisi sanitària pel coronavirus pot generar entre els ciutadans.

En un primer desplegament de mesures econòmiques, l'Ajuntament d'Olesa va ajornar el pagament d'impostos i va anul·lar el cobrament de diferents taxes i preus públics (per valor d'uns 200.000 euros) i ha dotat el pressupost amb 300.000 euros suplementaris per als Serveis Socials i Promoció Econòmica. S'està preparant un segon paquet de mesures econòmiques.

El període de pagament voluntari de l'IBI inicialment finalitzava el 6 de juliol. Amb la pròrroga, el termini queda ampliat fins al 3 d'agost. Les persones que tinguin domiciliat el pagament de l'IBI rebran el cobrament en aquestes dates: 2 de juny, 3 d'agost, 1 d'octubre i 1 de desembre.