La portaveu del Govern espa-nyol, María Jesús Montero, va culpar ahir el PP d'actuar per interessos partidistes i les forces progressistes d'haver generat una «dinàmica impossible» que ha condicionat el Govern espanyol a buscar l'acord amb Bildu sobre la derogació de la reforma laboral per assegurar l'aprovació de la pròrroga de l'estat d'alarma.

En roda de premsa a La Moncloa, Montero va recordar que preservar la salut de la població «no és exclusivament una responsabilitat del govern» i la situació econòmica, social i sanitària «no es pot permetre la dinàmica de vetos contraposats que fa inviable qualsevol tipus acord». Montero també va afirmar que el seu executiu plantejarà la derogació de la reforma laboral amb els agents socials.

Montero va fer referència d'aquesta manera a la crisi oberta a l'executiu per l'acord del PSOE i Podem amb Bildu per a la derogació «íntegra» de la reforma laboral. Un document que el PSOE va voler matisar, que Podem considera que cal complir i que la vicepresidenta econòmica del govern, Nadia Calviño, considera «absurd i contraproduent».

La portaveu del govern espanyol va reclamar a les forces parlamentàries que es replantegin les seves estratègies davant de la pandèmia i participin activament a l'hora de construir acords. «Hem de resetejar moltes actituds i posicions prefixades, perquè aquesta crisi demana noves respostes, noves aproximacions», va afirmar.

D'altra banda, Montero va assegurat que malgrat l'acord amb Bildu el govern espanyol abordarà la derogació de la reforma laboral de la mà dels agents socials. Segons va apuntar, en realitat es tracta d'una reforma de l'Estatut dels treballadors «en el marc del diàleg social i dels nous pactes de reconstrucció» al Congrés dels Diputats.

Montero va afirmar que tot i que hi ha «diferents sensibilitats» el seu govern va «a la una» en direcció de complir l'acord programàtic amb Podem que parla de la derogació de la reforma laboral, però no concreta que sigui íntegra.