23 de maig de 2020
23.05.2020
Regió7

El BOE publica la cinquena pròrroga de l'estat d'alarma i elimina les restriccions en passejades d'adults i menors

El govern espanyol dona via lliure a l'esport en grup i es reprenen els exàmens de conduir

23.05.2020 | 18:49
Pla obert d'un grup de persones amb mascareta en una terrassa d'un bar de Cambrils

El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) ha publicat la cinquena pròrroga de l'estat d'alarma, que finalitzarà el proper 7 de juny, després de la validació del Congrés dels Diputats. En paral·lel, el BOE anuncia també altres novetats com l'aixecament dels terminis administratius (1 de juny) i processals (4 de juny) –suspesos des del 14 de març- o la possibilitat que les zones en fase 2 comencin les classes presencials, excepte a les universitats. També destaca una resolució del Ministeri de Sanitat que elimina les restriccions en les passejades d'adults i menors: es pot anar en grups de fins a 10 persones en fase 1 i de fins a 15 persones en fase 2, acabant així amb la limitació d'un adult amb un màxim de tres nens per a les sortides.

Via lliure també a l'esport en grup

En paral·lel, també es podrà entrenar i practicar esport en grup, deixant enrere l'obligatorietat de realitzar-ho de manera individual com fins ara. Això sí, en la fase 1 s'hauran de mantenir les franges horàries, mentre que en fase 2 es podrà sortir a qualsevol hora excepte de 10 a 12 hores i de 19 a 20 hores, les franges reservades exclusivament per a la gent gran. Aquest canvi de criteri s'ha efectuat modificant la disposició addicional quarta de les mesures de flexibilització per aquells desplaçaments que afecten a la població infantil i la pràctica de l'activitat física no professional.

"No seran d'aplicació als desplaçaments de la població infantil i a la pràctica de l'activitat física no professional les limitacions respectivament previstes als articles 3.1 de l'Ordre SND/370/2020, del 25 d'abril, i 2.3 de l'Ordre SND/380/2020, del 30 d'abril, havent-se de subjectar la pràctica d'aquestes activitats segons l'establert a l'article 7.2 de la present ordre", s'assenyala en el redactat, obrint la porta a les passejades de fins a 10 persones en fase 1 i a la pràctica esportiva en grup.

Es reprenen els exàmens de conduir als territoris en fase 2

En paral·lel, l'últim BOE d'aquest dissabte autoritza la Direcció General de Trànsit (DGT) a reprendre els exàmens teòrics i pràctics per obtenir els permisos de conduir a les províncies que es trobin a la fase 2 del desconfinament. Els testos es faran durant tot l'estiu després que durant més de dos mesos hagin estat suspesos. La capacitat de les aules disminuirà -hi haurà d'haver un mínim de dos metres entre cada alumne-, de manera que hi haurà més convocatòries per donar resposta a la demanda. Els aspirants hauran de dur guants i mascaretes, també en les proves pràctiques, i tindran hidrogel per si fos necessari.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit