25 de maig de 2020
25.05.2020
Regió7

El govern espanyol aixecarà l'1 de juliol la quarantena als viatgers que arribin a Espanya

Gonzalez Laya assegura que formarà part del pla per reactivar «gradualment» el turisme

25.05.2020 | 16:29
Un viatger amb mascareta a l'aeroport del Prat

El govern espanyol aixecarà l'1 de juliol la quarantena als viatgers que arribin a Espanya. Així ho ha anunciat la ministra d'Exteriors, Arancha González Laya, després d'una reunió interministerial sobre la reactivació del sector turístic espanyol. "A partir de juliol reactivem gradualment el turisme internacional, aixequem la quarantena i assegurem les condicions de seguretat sanitària", ha dit González Laya en acabar la trobada. La ministra d'Exteriors ja va insinuar a meitats de maig que la quarantena s'acabaria un cop tots els territoris de l'Estat acabin la desescalada, previsiblement a finals de juny.

Gonzalez Laya va defensar la quarantena com una mesura "temporal" per evitar "la importació" de casos de Covid-19 i poder més endavant "reiniciar gradualment" el turisme. La ministra va aclarir que durant el confinament la quarantena ja era "automàtica" perquè tothom estava obligat a aïllar-se, però ara que es relaxen les restriccions veuen "important assegurar" que tothom que arribi a l'Estat es confini.

El president espanyol Pedro Sánchez ja va anunciar aquest cap de setmana que els turistes podran viatjar a Espanya a partir del juliol.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook