30 de maig de 2020
30.05.2020
Regió7

La jutgessa que investiga el 8-M rebutja incloure Fernando Simón a la causa

Desestima l'ampliació de la denúncia perquè diu que ja hi ha dos jutjats que tenen procediments en tràmit

29.05.2020 | 23:37
La jutgessa que investiga el 8-M rebutja incloure Fernando Simón a la causa

La jutgessa que investiga les mobilitzacions del 8-M ha rebutjat ampliar la denúncia i incloure-hi el director del Centre de Coordinació d'Emergències i Alertes Sanitàries, Fernando Simón, perquè la causa «no es dirigeix» a ell i perquè ja hi ha almenys dos jutjats que tenen procediments registrats i en tràmit contra ell «pels mateixos delictes».

Per això, remet a presentar l'ampliació de la denúncia davant d'aquestes instàncies judicials. En una providència, la magistrada que instrueix la causa, Carmen Rodríguez-Medel, accepta que l'Associació de Consumidors i Usuaris José María Mena es personi com a acusació popular, condicionada a la presentació d'un poder especial i de 1.000 euros en concepte de fiança, però li denega també l'ampliació de la denúncia amb relació a un conjunt de funcionaris de la delegació del govern espanyol als quals, «sense identificar, imputa una sèrie de delictes contra la vida, la integritat física o contra l'exercici de drets i llibertats».

La jutgessa ha citat a declarar l'11 de març set testimonis de diverses associacions, entre elles la CGT, que va anul·lar una manifestació i que la Guàrdia Civil va atribuir-ho a la Covid-19. A la providència, la magistrada també rebutja la petició d'un advocat de personar-se com a acusació popular per no complir els requisits legals, i de l'Associació del Dret a Decidir per no complir tampoc els requisits i per dirigir la seva acusació contra Simón, «que no ostenta la condició de denunciat en aquest procediment».

Finalment, davant de la «multitud d'escrits» de persones no personades en la causa, la magistrada recorda que les al·legacions i les sol·licituds de prova s'han d'articular a través de l'acusació popular.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook