El president dels Estats Units, Donald Trump, ha anunciat que inclourà a les organitzacions autodenominades antifeixistes en la llista d'organitzacions terroristes en represàlia pels disturbis ocorreguts en les dues últimes nits durant les protestes per la mort durant una detenció del ciutadà afroamericà George Floyd.

"Els Estats Units d'Amèrica designarà als 'antifeixistes' com a Organització Terrorista", ha publicat Trump a través del seu compte oficial en Twitter.

El mandatari estatunidenc ha felicitat a més la Guàrdia Nacional "per la seva gran feina" en el seu desplegament a Minieápolis, on va ocórrer la mort de Floyd i epicentre de les protestes. La Guàrdia Nacional va arribar en la nit del dissabte a la capital de Minesota.

"Els 'antifeixistes' liderats per anarquistes, entre altres, van ser aturats. L'alcalde ho hauria d'haver fet la primera nit i no hi hauria hagut problema!", ha argumentat el president.

Trump ha advertit així a "altres ciutats i estats governats pels demòcrates" del "tancament total que van imposar ahir nit a Mineápolis els anarquistes de l'esquerra radical". "La Guàrdia Nacional va fer una gran feina i hauria de ser emprada en altres estats abans que sigui massa tard!", ha finalitzat.

A més, Trump ha responsabilitzat als mitjans de comunicació de "fer tot el possible per fomentar l'odi i l'anarquia". "Són gent veritablement dolenta amb uns objectius fastigosos", ha assegurat.

La mort aquesta setmana de George Floyd a Mineápolis després de passar-se gairebé nou minuts amb el seu coll empresonat pel genoll de l'agent de Policia Derek Chauvin ha deslligat protestes, disturbis i saquejos a la ciutat més poblada de l'estat de Minesota, ara sota estat d'emergència.

Al llarg de les nits del divendres i del dissabte s'han registrat protestes i disturbis en una trentena de ciutats del país, que s'han saldat amb tres morts i centenars de detinguts.