01 de juny de 2020
01.06.2020
Regió7

El Govern de la República Democràtica del Congo anuncia un nou brot d'Ebola al nord-oest

Les autoritats sanitàries confirmen l'aparició d'una nova epidèmia a Mbandaka, diferent a la del 2018

01.06.2020 | 16:56
Imatge d'arxiu d'un treballador sanitari en un hospital de campanya del Congo

El ministre de Salut de la República Democràtica del Congo (RDC), Eteni Longondo, ha anunciat aquest dilluns un nou brot d'Ebola al nord-oest del país diferent del que encara no s'ha donat per finalitzat a l'est i que va començar l'agost del 2018.

Segons ha explicat en roda de premsa, s'han registrat casos sospitosos a la ciutat de Mbandaka, capital de l'Equador, i les mostres ja han sigut enviades a l'Institut Nacional d'Investigació Biomèdica (INRB), on el resultat ha sigut positiu.

«Puc confirmar que tenim una nova epidèmia d'Ebola a Mbandaka», ha assenyalat el ministre, segons informa el portal '7sur7'. Longondo ha avançat que té previst desplaçar-se fins a la ciutat «per oferir suport tècnic a l'equip de resposta».

Epidèmia a Kivu Nord


RDC manté encara actiu el brot a Kivu Nord, on just dos dies abans que es declarés el final de l'epidèmia a l'abril va tornar a registrar-se un cas. No obstant, l'últim pacient ja s'ha recuperat, per la qual cosa s'ha iniciat ja el compte enrere de 42 dies per posar fi al brot.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit