03 de juny de 2020
03.06.2020
Regió7

Els jutjats recuperen els serveis habituals a partir d'aquest dijous amb algunes tramitacions preferents

Els terminis processals es reinicien començant a comptar des del 5 de juny i els recursos doblaran el termini

03.06.2020 | 10:28
Els jutjats recuperen els serveis habituals a partir d'aquest dijous amb algunes tramitacions preferents

Els jutjats recuperaran els seus serveis habituals a partir d'aquest dijous amb la tramitació de tots els assumptes i procediments, tot i que alguns seran preferents. Segons ha informat la Secretaria de Relacions amb l'Administració de Justícia, les tramitacions amb preferència seran les relacionades amb règim de visites, custòdia compartida o prestació d'aliments per situacions familiars derivades de la Covid-19; processos laborals sobre acomiadaments i extinció de contractes, i processos de concursos de deutors de persones físiques.

Els terminis processals es reinicien i comencen a comptar de nou des del 5 de juny, i els recursos de sentències i resolucions definitives doblaran el termini, també a partir de divendres.

Des d'aquesta setmana també es reprenen els terminis administratius. Això afecta els registres civils amb els terminis d'inscripció de naixement, certificats de defunció, expedients matrimonials, tramitació de jures de nacionalitat, expedients de rectificació d'errors, inversió de cognoms i altres.

Els jutjats tindran entre el 60 i el 70% de la plantilla, caldrà cita prèvia per als ciutadans i s'establiran les mesures sanitàries corresponents.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit