Un grup de persones voluntàries que, durant la pandèmia de la Covid-19, han fet tasques de col·laboració a la residència de la fundació Salarich-Calderer de Bagà, han organitzat un acte en reconeixement de la feina feta pels professionals del centre baganès, molt afectat pel coronavirus. Els promotors han explicat que l'acte té el suport de la majoria d'entitats de Bagà. I han recordat que per seguretat caldrà mantenir els 2 metres de distància i dur la mascareta.

La convocatòria és per a dissabte 6 de juny, davant de la residència, «per reconèixer públicament i agrair la feina que els treballadors i voluntaris han fet durant aquestes setmanes de pandèmia».

Fonts del grup promotor de l'acte han explicat a Regió7 que «volem que els professionals tinguin ànims per continuar la seva feina». Han exposat que s'han fet actes de suport al personal sanitari dedicant-los aplaudiments a les 8 del vespre. Creuen que també s'ha de fer amb els professionals de la residència baganesa.

A l'acte es llegirà un breu manifest en el qual s'exposarà que enmig d'una pandèmcia que «ha afectat milers a tot el món i que s'han endut només a Catalunya quatre mil avis i àvies», els treballadors i voluntaris de la residència baganesa «s'han posat en risc, ells i les seves famílies», per continuar atenent els residents. «Han fet una feina excel·lent, no per heroïcitat sinó per vocació i compromís». En el manifest s'afirma que «aquests professionals volen caminar pels seus pobles sense ser posats en dubte. Volen la normalitat», i s'hi afirma que, malgrat «la tristor i la pèrdua de tants avis estimats, la feina s'ha fet amb rigor, amor i dignitat».

En aquest manifest es reivindica el valor de la tasca que fan els professionals de les residències de gent gran. «Hi ha feines que per dur-les a terme cal molta entrega i amor. Tenir cura de les persones grans és moltes vegades una professió poc valorada. La vellesa, de vegades, incomoda».

D'altra banda, el consistori prepara un acte (encara no s'ha fet pública la data) en memòria dels difunts del centre. Hi haurà familiars, professionals i veïns.