El 6,1% dels catalans i el 5,2 de tots els ciutadans de l'Estat ha generat anticossos del coronavirus. Segons els resultats de la segona onada de l'estudi de seroprevalença impulsat pel Ministeri de Sanitat en col·laboració amb el de Ciència, i coordinat per l'Institut de Salut Carlos III, el 7,4% de la població de la demarcació de Barcelona, l'1,6% de la de Tarragona, el 3,3% de la de Lleida i el 3,1% de la de Girona presenten anticossos.

L'estudi, en el qual han participat 63.564 persones, corrobora, amb un lleuger increment, els resultats obtinguts en la primera ronda (que es va situar en el 5%). També ha detectat que el 0,8% dels casos que havien donat negatiu en les primeres proves han donat positiu en anticossos en aquesta segona ronda. A més, l'estudi ha detectat que el 2,8% dels asimptomàtics genera immunitat contra el virus i que un terç dels infectats per la covid-19 no presenten símptomes de la malaltia.

Els percentatges de les anàlisis, fetes entre el 18 de maig i l'1 de juny, mostren la immunitat davant del coronavirus i revelen que la taxa és lleugerament inferior en homes (5,01%) que en dones (5,4%). En relació amb l'edat, la presència d'anticossos és menor en nadons, nens i joves i existeixen diferències «moderades» entre la resta de grups poblacionals de més edat. Així, entre els menors d'1 any, la taxa se situa en aquesta segona onada en el 2,2%; en els infants de 1 a 4 anys, en el 2,4%, i en els de 5 a 9 anys, en el 2,9%. Entre els grups de 10 a 19 anys, la prevalença es troba en el 3,8% mentre que en els grups de més edat, els que es troben entre els 85 i els 89 anys, se situa en el 6,4%.

Per la seva banda, la directora de l'Institut Carlos III, Raquel Yotti, va afirmar que la concordança de les dades amb la informació que hi ha sobre la malaltia avalen «el rigor» de l'estudi.