El Servei de Salut Laboral de l'Hospital Gregorio Marañón té oberta una "investigació epidemiològica" per un "possible contagi" per coronavirus entre professionals durant una trobada, en què hi va haver un pica-pica, per acomiadar un resident del Servei de Pneumologia. Fins ara, cinc metges han donat positiu per Covid-19 i 6 professionals es troben en aïllament, segons han confirmat a Europa Press des de l'hospital.

El 27 de maig passat es va celebrar un dinar encarregat a una empresa de càtering. El lloc triat va ser una habitació "no molt gran en la qual van arribar a concentrar més de 25 persones".

Als cinc metges, tres pneumòlegs i dos residents, després de presentar símptomes compatibles amb la Covid-19, se'ls va realitzar una prova PCR per la detecció de la SARS-CoV-2 i el resultat ha estat positiu.

"L'Hospital Gregorio Marañón farà un complet seguiment d'aquests professionals i culminarà la investigació epidemiològica per analitzar les possibles responsabilitats derivades d'actes no autoritzats al centre", ha indicat un portaveu de l'Hospital.

Després del rastreig dels possibles contactes, el centre manté en aïllament 16 professionals: 8 infermeres, dos TCAI, dos administratius i quatre metges, que es troben en quarantena i vigilància activa per part de Servei de Salut Laboral en compliment dels protocols del Ministeri de Sanitat establert per a aquests casos.