06 de juny de 2020
06.06.2020
Regió7

Salut es prepara per un rebrot a l'octubre que podria allargar-se fins a l'abril

El pitjor escenari amb el que treballa el Departament de la Generalitat preveu un nou pic de contagis al Nadal

06.06.2020 | 20:06
Nova àrea assistencial d'atenció urgent al pacient amb sospita de covid-19 al Santa Caterina de Salt

El Departament de Salut es prepara per a un rebrot de coronavirus a partir del pròxim mes d'octubre i baralla, com el pitjor dels escenaris, que el pic màxim de la pandèmia en aquesta nova fase s'allargui fins a abril de l'any que ve.

Així consta en un document tècnic del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que aquest dissabte publica TV3, sobre les perspectives d'evolució de la pandèmia de coronavirus en els propers mesos.

Segons aquest document, el Departament de Salut ja s'està preparant per a un possible rebrot de la pandèmia que podria iniciar-se el proper mes d'octubre i aconseguiria el seu pic màxim entre finals d'aquest any i inicis del vinent.

Com el pitjor dels escenaris possibles, el document del SEM planteja que aquest nou rebrot s'allargui, en el seu pic màxim, fins el 15 d'abril del 2021, tot i que seria d'intensitat menor que l'actual.

També s'hi detalla una previsió dels contagis que podrien produir-se cada 15 dies. Estimen que quan el virus està controlat es produeixen uns 300 contagis diaris, patró que es repetirà durant l'estiu. Tot i això, apunten que la setmana del 19 d'octubre hi podria haver 400 casos i a partir del 28 de desembre, 1.500.

L'informe, segons explica 'eldiario.es' de fonts de Salut, busca fer "un càlcul màxim de casos" i "no quedar-se curt", sempre fent una previsió "ajustada", per poder dissenyar el dispositiu de rastreig de contactes que s'ha adjudicat a la filial de Ferrovial.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit