Uns 255.000 ciutadans rebran el pròxim 26 de juny l'Ingrés Mínim Vital, és a dir, 75.000 llars, dels quals la meitat seran nens, segons va anunciar ahir el president del Govern, Pedro Sánchez. «El pròxim 26 juny, 255.000 ciutadans rebran l'Ingrés Mínim Vital als seus comptes bancaris, això representa que 75.000 llars que, des de juny es veuran beneficiades d'aquesta mesura, i més de la meitat dels beneficiaris seran menors», va afirmar Sánchez després de la tretzena reunió amb els presidents de les comunitats autònomes per tractar la crisi pel coronavirus i les mesures per a abordar-la.

El Govern estima que aquest ingrés arribarà a unes 850.000 llars en les quals viuen aproximadament 2,3 milions de persones, de les quals un 30% són menors. Per això, Sánchez va justificar l'aprovació d'aquesta mesura en què servirà per a la «lluita contra la pobresa infantil».

Sánchez també va informar que només en una setmana, la web dedicada a l'Ingrés Mínim Vital, que es va aprovar divendres passat en Consell de Ministres, s'han rebut 21 milions de visites, en les quals s'han fet 3,5 milions de simulacions de les prestacions, «xifres que si visualitzen alguna cosa, és l'impacte en la societat espanyola, un impacte positiu».