08 de juny de 2020
08.06.2020
Regió7

I què podré fer a la fase 3?

El nombre de persones a les reunions s'incrementarà fins a 20, obriran les barres dels bars i els teatres i cinemes amb e 50% d'aforament

08.06.2020 | 18:57
Els bars podran obrir les barres respectant la distància de seguretat

Si el govern espanyol aprova les indicacions del departament de salut de la Generalitat, dilluns vinent la regió sanitària de la Catalunya Central podria entrar a la última fase de desescalada. Però realment quins són els canvis que veurem?

Reunions familiars o amb amics seran fins a 20 persones. S'eliminen totalment les franges horàries i les trobades amb persones vulnerables s'han de fer extremant les mesures de seguretat i higiene.

Comerços i restaurants

Els bars i restaurants podran recuperar les barres, sempre que es mantingui la distància de seguretat entre clients o grups de clients de dos metres. L'aforament permès a l'interior dels locals passarà de ser d'un terç a ser de la meitat, a la 3. Les terrasses a l'aire lliure poden obrir al 75 % de la seva capacitat en aquesta fase. L'ocupació màxima, segons el BOE, serà de 20 persones per taula i per agrupació de taules. Casinos, sales de jocs i els bingos a la meitat de la seva capacitat i sense superar el topall de cinquanta persones

Podran obrir tots els comerços sense límit de superfície, sempre que l'aforament no superi el 50 %, establint un horari d'atenció amb servei prioritari per a majors de 65 anys. A més, també obriran les zones comunes dels centres comercials, amb un aforament màxim del 40 % i es limita l'aforament dels locals i els establiments ubicats en aquests centres comercials al 50 %. 

Els hotels i allotjaments turístics podran obrir les seves zones comunes mentre no superin el 50 % de la seva ocupació. Pel que fa a les activitats grupals dins els hotels, estan permeses per a un màxim de 20 persones.

Les discoteques i els locals d'oci nocturn podran obrir sense superar un terç de l'aforament i no s'hi podrà ballar. S'hi permet instal·lar taules i cadires perquè els clients puguin seure.

Àmbit esportiu

Serà el moment per als entrenaments de caràcter mitjà en lligues no professionals federades i la celebració d'espectacles i activitats esportives. Les tasques esportives s'han de dur a terme sempre que sigui possible per torns, evitant superar el 50 % de la capacitat de les instal·lacions i amb l'objectiu de mantenir les distàncies mínimes necessàries per protegir la salut dels esportistes.

A les instal·lacions esportives a l'aire lliure i els centres esportius es poden fer activitats en grups de fins a 20 persones, sense contacte físic i sempre que no se superi el 50 % de l'aforament màxim permès. Es permet l'ús dels vestuaris i de la zona de dutxes i s'elimina l'obligatorietat de la cita prèvia.

Altres

Als congressos hi podran assistir fins a 80 persones. Segueix permesa la circulació de persones dins la mateixa regió sanitària tot i que el moviment entre regions sanitàries només es podrà fer si la Generalitat ho permet.

El transport públic funcionarà al 100% en aquesta fase.

Es permetran les activitats de lleure als casals d'estiu dirigides a nens i adolescents. Si es fan a l'aire lliure, estan limitades al 50 % de la seva capacitat habitual i a un màxim de 200 participants, amb els educadors inclosos. En cas que es facin a l'interior, l'aforament permès és d'un terç i el total de participants no pot superar les 80 persones, inclosos els monitors. 

Es poden celebrar vetlles i enterraments en espais públics i privats amb un màxim de 50 persones si són a l'aire lliure i de 25 en espais tancats. 

Els casaments estaran limitats a un màxim de 150 persones en espais a l'aire lliure o de 75 en espais tancats, això sí, en cap cas es pot superar el 75 % de l'aforament del recinte. Les celebracions que impliquin qualsevol tipus de servei d'àpats o hostaleria, han de cenyir-se a les normes vigents per aquests tipus d'establiments en la fase 3 de desescalada.

Els llocs de culte: obriran fins al 75 % de l'aforament. L'aforament màxim ha de situar-se en un espai plenament visible.

Els mercats a l'aire lliure obriran fins al 50 % de les parades. Els ajuntaments també tenen l'opció d'augmentar la superfície del mercat per tal de poder garantir una distància de seguretat entre les parades similar a la de la meitat de l'ocupació.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit