Una seixantena de persones van acudir ahir a tres quarts de dues del migdia davant l'entrada del Centre Sanitari del Solsonès per dur a terme una nova protesta pel desacord en les negociacions entre el comitè d'empresa i la direcció del centre, encapçalada per la presidenta del Consell Comarcal, Sara Alarcón, referent a l'actualització dels pagaments als treballadors sanitaris del centre.

Després d'un minut de silenci en honor de les víctimes de la pandèmia de la covid-19, el comitè va llegir un manifest en què demanen a la presidenta del Consell Comarcal que escolti les seves reivindicacions i asseguren que es consideren els treballadors sanitaris més mal pagats de Catalunya perquè no han rebut «les pujades del sou i complements com la resta del sector públic» en els darrers anys, després de les retallades que va patir el sector l'any 2010.

En el mateix manifest el comitè pregunta al Consell Comarcal «on són els diners que ha anat incrementant el CatSalut?», «per què no han fet auditories externes cada any?» o «per què no han fet un pla de viabilitat econòmica?».

Amb referència a les negociacions, el comitè assegura que «ens sentim menyspreats per part de la presidenta i gerència del Consell Comarcal» i critiquen que des de la direcció del centre no es tingui voluntat de negociar, i asseguren que «això és una actitud de caire predemocràtic».

La darrera reunió va acabar amb desacord entre les dues parts i, segons el comitè, Alarcón simplement va informar del pagament del 25% de les DPO del 2017.