El conseller d'Educació, Josep Bargalló, va afirmar ahir que «els alumnes que han de tenir una escolarització més normal són els menors de 14 anys», de manera que, per al pròxim curs, «es garanteix la presencialitat a infantil i primària, sense mascaretes i amb distància de seguretat a l'aula».

Aquests són alguns dels criteris que prevaldran en la tornada a classe, que «a Catalunya serà el 14 setembre de forma presencial prioritàriament», va afirmar el conseller en una entrevista a l'emissora RAC1. Segons Bargalló, es faran grups que «aviat podrem saber si seran de més de quinze alumnes» per «seguir les mesures de seguretat i sanitàries».

Per mantenir la distància de seguretat i garantir les mesures sanitàries, el conseller va recordar que s'ha posat en marxa una comissió mixta tècnica entre les conselleries d'Educació i Salut. A finals de juny, «tindrem la informació pel que fa a agrupacions i distància, que passarem a les escoles», i a principis de juliol «haurem ultimat les normes o instruccions que regiran el començament del curs», va afirmar.

El conseller també va avançar que «les sortides al pati es faran per torns».