La germana del líder de Corea del Nord, Kim Jo Jong, ha avisat aquest dissabte que la ruptura de relacions amb Corea del Sud és imminent i ha deixat en mans de l'Exèrcit nord-coreà la decisió de prendre "la propera acció contra l'enemic".

Kim és la sotsdirectora primera del Comitè Central del Partit dels Treballadors de Corea i un estel en ascens dins del sistema de Govern del país. També és responsable de l'anomenat Departament de Front Unit, encarregat de gestionar les relacions amb Corea del Sud i de gestionar els sistemes d'informació i propaganda a les ordres del seu germà, Kim Jong Un.

"Sento que ja és hora de trencar amb les autoritats de Corea del Sud", ha fet saber en un comunicat recollit per l'agència oficial de notícies sud-coreana Yonhap, en el qual ha assegurat que és millor prendre "mesures de represàlia en lloc de comunicats de condemna que poguessin ser malinterpretados o ignorats".

"Les escombraries van a la paperera", ha assegurat Kim, qui "en virtut del poder conferit pel líder suprem del país", ha donat ordre a la secció militar" del seu departament, així com a l'Estat Major de l'Exèrcit Nord-coreà, que "prenguin amb decisió la propera acció contra l'enemic".

La declaració d'aquest dissabte s'ha produït una setmana després que amenacés amb tallar tota comunicació amb Corea del Sud en represàlia per la propaganda llançada pels desertors i activistes nord-coreans des de l'altre costat de la frontera.

"Parlant clar: les autoritats de Corea del Sud es veuran obligades a pagar un alt preu si deixen que aquesta situació continuï mentre posen excuses", va avisar en un comunicat previ, publicat el dijous.