Una manifestació de 250 persones, segons van informar fonts municipals, va recórrer ahir al migdia el centre de Barcelona en contra del racisme i a favor de retirar l'estàtua de Cristòfor Colom que recorda en el port la seva arribada a la capital catalana el 1493 després del seu primer viatge a Amèrica.

En la marxa, que no havia estat comunicada prèviament a l'administració, els manifestants van protestar per la mort als Estats Units a les mans de la policia de George Floyd i del jove negre d'Atlanta Rayshard Brooks, i van cridar consignes contra les polítiques racials i a favor del col·lectiu immigrant.

Els participants portaven també cartells en contra de l'exhibició de l'estàtua de Colom en el port de Barcelona, davant la qual es van concentrar per demanar que sigui retirad, perquè consideren que amb el descobriment d'Amèrica va començar el genocidi dels pobles indígenes del continent. El monument, de 57 metres d'alt, va ser inaugurat l'1 de juny del 1888 amb motiu de l'Exposició Universal de Barcelona.