Les Balears han començat a rebre aquest dilluns els primers turistes alemanys que arriben en l'inici del pla pilot per reobrir el turisme, que s'ha reduït a una setmana, després que Sánchez anunciés que a partir del proper 21 de juny s'aixecaran els controls de les fronteres amb la Unió Europea.

Amb aquesta arribada, les Balears s'ha convertit en la primera destinació d'Espanya que s'obre al mercat internacional amb dos vols programats des de Frankfurt i Düsseldorf, que opera TUIfly.

Els turistes no s'han hagut de sotmetre a tests previs en origen, sinó que els controls sanitaris consisteixen en un qüestionari de salut pública a bord de l'avió i a prendre's la temperatura -mitjançant càmeres termogràfiques- quan arriben a l'aeroport de destinació.

Un cop han aterrat a les Balears els viatgers han rebut un missatge de text amb informació sanitària rellevant, com ara números de contacte d'emergències i mesures a observar i fullets informatius.

Una pla pilot

El pla pilot havia de transcórrer durant la segona quinzena de juny, i tenia previst, al llarg d'aquest període, l'arribada d'un total de 10.900 turistes procedents d'Alemanya que no havien de passar cap quarantena.

Aquests 10.900 turistes representaven un 0,9% dels visitants que van tenir les illes durant la mateixa quinzena del 2019. Les companyies aèries hauran d'informar del nombre màxim de places diàries.

Alemanya és el principal mercat emissor de turistes cap a les Balears, sobretot Mallorca. No obstant això, un dels principals motius per dur a terme la prova pilot amb aquest país és que la seva situació epidemiològica és semblant.