El ministre de Sanitat, el socialista Salvador Illa, ha posat en valor la tasca que estan fent els alcaldes de la Catalunya Central per combatre la pandèmia. Illa, que també és secretari d'organització del PSC, va intervenir ahir en el congrés de la federació del partit a la regió central en què es van renovar els càrrecs de la cúpula.

«És una feina que ha estat molt important, per exemple, en el combat contra la pandèmia, perquè la proximitat sempre és un valor, i teniu tot el nostre suport per la feina que heu fet i la que fareu a partir d'ara», va remarcar. El congrés es va celebrar telemàticament, així que el ministre no es va desplaçar a Manresa per a la seva intervenció. També hi van participar la portaveu del Grup Socialista al Parlament de Catalunya, Eva Granados, i el primer secretari, Miquel Iceta, que va ser l'encarregat de cloure la jornada.

El Congrés de la Federació XI del PSC va aprovar ahir al matí gairebé per unanimitat una nova executiva que manté Cristòfol Gimeno, alcalde de Castellgalí, com a primer secretari a les nostres comarques i que renova i rejoveneix la composició de les persones que formen la nova direcció de la formació política.

Els delegats al congrés van donar ple suport a la composició d'una executiva que també manté l'exalcalde de Súria Toni Julián com a president del partit, i l'exalcalde de Borredà Joan Roma com a president del Consell de Federació (màxim òrgan de decisió del partit entre congressos).

La regidora de Manresa Mercè Cardona continua de secretària d'Organització, Finances i Acció Electoral.

A la intervenció final, el reelegit primer secretari de la Federació XI del PSC, Cristòfol Gimeno, va agrair emocionat el suport renovat de la militància perquè «entre totes i tots farem un PSC encara més fort, amb més representació, i continuarem treballant per superar les adversitats i per aconseguir una societat més justa, amb igualtat d'oportunitats per a tothom. Perquè el nostre compromís amb la societat és molt més fort que la rancúnia d'alguns dels nostres adversaris vers els socialistes catalans».

En la nova executiva destaca el paper creixent de joves valors, que assumeixen responsabilitats als governs municipals o a l'oposició als ajuntaments. Destaca la nova viceprimera secretària i responsable de Política Municipal, la tinent d'alcalde de Sant Joan de Vilatorrada, Elia Tortolero.