L'investigador Oriol Mitjà va afirmar ahir en declaracions a l'emissora RAC1 que la situació en relació amb l'epidèmia de covid-19 és «bastant estable» però va alertar que «és una evidència que hi haurà una segona onada a la tardor».

En aquest sentit, Mitjà va assegurar que si no es fa res, aquesta segona onada serà «molt més greu». «Hem experimentat només una petita fracció del que el virus pot fer», va afirmar.

Mitjà va apuntar que els factors climatològics i les mesures de seguretat han contribuït a fer que el virus «retrocedeixi» i va destacar la importància de fer les coses bé durant l'estiu perquè el segon brot comenci més tard. «Tot i això segur que a la tardor tindrem una altra vegada el virus i ens hem de començar a preparar», va declarar Mitjà.

L'epidemiòleg va assegurar que no es pot estar tranquil, tot i que el virus hagi donat «una mica de treva», ja que la majoria de la població continua sent susceptible a la covid-19. «El virus té la mateixa capacitat de transmissió i letalitat», va declarar.