El conseller d'Interior, Miquel Buch, va afirmar ahir que quan se sàpiga qui són els mossos autors i encobridors de l'agressió racista a un jove immigrant negre a Sant Feliu Sasserra, se'ls expulsarà «de manera immediata» del cos.

A la sessió de control al Govern al Parlament, el titular d'Interior va assegurar que «quan se sàpiga qui és l'autor i els encobridors, en aquest moment es produirà l'expulsió immediata del cos dels Mossos d'Esquadra. No hi haurà cap complicitat ni amb el racisme ni amb la xenofòbia», va dir.

La conselleria d'Interior i els Mossos han canviat de destinació a sis agents de l'àrea de recursos operatius investigats pel jutjat d'instrucció 5 de Manresa per presumptament haver agredit i proferit insults racistes a un jove, a qui el gener del 2019 van dir «mico» i «negre de merda».

Aquest suposat cas de racisme a la policia catalana es va destapar aquest dilluns després que SOS Racisme fes públic un àudio en què se sent presumptament un agent dels Mossos d'Esquadra proferint insults racistes a un jove -que ho va gravar amb el seu mòbil- el 10 de gener del 2019 a Sant Feliu Sasserra, durant un desnonament.