Un brot de covid-19 en un escorxador i una planta d'empaquetat a l'estat federat de Rin del Nord-Westfàlia, a l'oest d'Alemanya, ha deixat més de 650 contagis i 7.000 persones en quarantena. L'empresa a la qual pertanyen tant l'escorxador com la planta d'empaquetat va detectar el primer positiu la setmana passada. Les autoritats han decretat el tancament de les escoles per evitar la propagació del virus i han demanat el tancament immediat de l'escorxador i la planta d'empaquetat. Malgrat el nou brot detectat, l'Institut Robert Koch, que gestiona la pandèmia, ha apuntat que es tracta d'un brot puntual i nega un rebrot de la pandèmia, segons apunten mitjans alemanys.

De fet, no és el primer brot que es detecta en indústries càrniques a Alemanya. Al maig se'n va detectar un a un escorxador a Schleswig-Holstein, amb 130 positius entre treballadors i els seus familiars, i un altre a l'escorxador de Baden-Württemberg, on es van detectar 450 positius.

La Xina admet que ha de millorar la higiene als mercats

Després d'haver hagut de reimposar restriccions a Pequín per un brot de covid-19 en el mercat de Xinfadi que ha deixat ja més de 150 positius, la Xina ha reconegut que cal millorar "urgentment" la situació d'higiene als mercats i en la cadena de subministrament, segons apunta la premsa internacional.

Davant el nou brot detectat, la ciutat de Pequín ha intensificat les proves per detectar possibles nous contagis i totes les persones que han estat al mercat de Xinfadi des del 30 de maig o han tingut contacte amb algú que hi ha estat han d'estar aïllades durant 14 dies.