El Ministeri de l'Interior investiga l'autoria del vídeo en què apareix un home que dispara amb una arma de foc a cinc dianes amb fotografies del president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, el vicepresident segon, Pablo Iglesias, el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, la d'Igualtat, Irene Montero, i el portaveu d'Unides Podem, Pablo Echenique.

Iglesias va difondre'l ahir al matí a través de Twitter i va assegurar que «ni tan sols les amenaces de mort d'aquests pseudocomandaments de la ultradreta ens distrauran de la nostra tasca de reforçar la justícia social i una recuperació econòmica que no deixi ningú enrere».

Fonts del Govern espanyol van explicar que l'Advocacia de l'Estat presentarà una denúncia davant la Fiscalia les pròximes hores per tal de tractar d'aclarir els fets i identificar els autors de l'enregistrament.

Al vídeo hi apareixen dos homes més, a banda del que dispara, i un quart ho enregistra. Fonts d'Interior van explicar que les forces de seguretat de l'Estat han obert una investigació. «Com succeeix en fets que puguin revestir caràcter de delicte, poden actuar d'ofici per identificar-ne els autors», apunten.