Elisenda Paluzie ha estat reelegida com a presidenta de l'ANC amb el 85,1% dels vots en una sola volta. L'entitat independentista ha celebrat aquest dissabte el ple constitutiu del Secretariat Nacional de manera telemàtica i Paluzie ha revalidat el càrrec imposant-se a Montse Soler, pròxima al president de la Cambra de Comerç, Joan Canadell, que ha obtingut el 13,5% dels vots.

David Fernàndez, del Centre Català de Negocis, ha estat escollit vicepresident de l'entitat amb el 68,9% dels vots. Salvador Vergés ha obtingut el 17,6%.

Patricia Sierra ha estat elegida per ocupar la secretaria amb el 82,2% dels vots, per davant de Meritxell Borràs (15.1%). Pel que fa a la tresoreria, Carles Xavier Gómez (73,6%) ha estat el més votat, davant de Jordi Alsina (19,4%).

Els 77 membres del nou Secretariat, escollit la setmana passada, són els encarregats d'escollir presidència i vicepresidència, i també secretaria i tresoreria. Aquests últims càrrecs es votaran un cop es reprengui el recés del ple, a partir de les quatre de la tarda.