El departament de Territori i Sostenibilitat va iniciar la setmana passada les obres de millora de la seguretat viària a la B-224, entre Masquefa i Sant Llorenç d'Hortons, amb els treballs d'implantació i senyalització. L'obra inclou, com a principal actuació, la implantació d'una franja central a la calçada per reforçar la separació dels dos sentits de circulació i reduir així el risc de xocs frontals.

Les obres compten amb un pressupost de 50.000 euros i una durada de dues setmanes. El trànsit es desviarà pels vorals quan sigui necessari. Aquest és un dels principals eixos de comunicació entre l'Anoia i el Baix Llobregat.

Els treballs, que abasten un tram de quatre quilòmetres, consistiran en la implantació a la calçada d'una franja central de 40 cm, de color vermell, perquè sigui més visible pels usuaris de la via. Aquest espai estarà delimitat per dues línies blanques contínues que disposaran de ressalts.

Segons informa Territori, la B-224, de la xarxa bàsica de carreteres de la Generalitat, és un dels principals eixos de comunicació entre l'Anoia i el Baix Llobregat. Discorre entre Vallbona d'Anoia -on connecta amb l'Eix Diagonal (C-15)- i Martorell -on enllaça amb l'A-2 i l'AP-7, al mateix temps que uneix altres municipis com Piera, Masquefa, Sant Llorenç d'Hortons i Sant Esteve Sesrovires. Entre Vallbona i Piera té un trànsit de 5.500 vehicles diaris i a Sant Esteve Sesrovires, de 18.200 vehicles, i arriba fins als 25.000 vehicles a l'entorn de Martorell.

Territori i Sostenibilitat està treballant en els projectes de millora integral d'aquesta carretera, dividits en tres trams, en funció de seves característiques de traçat, funcionalitat i trànsit: Vallbona d'Anoia - Masquefa; Masquefa - Sant Esteve Sesrovires i Sant Esteve Sesrovires - Martorell.

A la variant de Piera es preveu la construcció d'una carretera de dos quilòmetres de longitud, des de l'actual B-224 fins a la B-231, que permetrà configurar la variant de Piera per evitar el pas de vehicles per l'interior del nucli urbà. Territori impulsarà pròximament la licitació de la redacció del projecte constructiu corresponent. Les obres es licitaran durant l'any que ve, amb una inversió estimada de 7 milions d'euros.