22 de juny de 2020
22.06.2020
Regió7

Facua anuncia accions contra Tous per manca d'informació al consumidor

La decisió arriba després que l'Audiència Nacional hagi estimat parcialment el recurs al sobreseïment definitiu

22.06.2020 | 17:28
Un full amb imatges de joies Tous desmuntades i analitzades al laboratori

L'organització de consumidors Facua engegarà "accions" contra Tous, el Ministeri de Consum i les autoritats autonòmiques després que l'Audiència Nacional hagi obert la porta a reobrir la causa en estimar parcialment el recurs de Consujoya. L'alt tribunal ha considerat que existeixen "indicis racionals de fets que, en cas de resultar acreditats, podrien ser constitutius de delictes d'estafa i publicitat enganyosa".

Els veuen, però, "insuficients" per continuar amb la investigació penal. Arran de la decisió, que revoca el sobreseïment definitiu i acorda que aquest sigui provisional, l'organització ha anunciat que emprendrà "accions" perquè les seves pràctiques, "malgrat no ser una infracció penal, podrien vulnerar la legislació".

A través d'un comunicat, Facua posa damunt de la taula la possible "vulneració de la legislació" per part de l'empresa. Considera que la interlocutòria de l'AN posa de manifest la "deficient informació que Tous proporciona als consumidors" en el referent al farciment de les joies, i el fet que l'empresa, malgrat no dir res "que no sigui veritat", omet una part "rellevant" de la informació.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook