El president dels Estats Units, Donald Trump, va afirmar ahir que «podria haver viscut» sense reconèixer el cap de l'Assemblea Nacional de Veneçuela, Juan Guaidó, com a mandatari legítim del país sud-americà i va plantejar la possibilitat de reunir-se amb el president del país caribeny, Nicolás Maduro, en un gir al discurs públic mantingut durant aquest últim any i mig. Guaidó es va autoproclamar «president encarregat» de Veneçuela el gener de 2019, al·legant que Maduro no tenia legitimitat per iniciar un nou mandat pel frau electoral de 2018. Des de llavors, ha estat reconegut per mig centenar de països.

L'exassessor de Seguretat Nacional de la Casa Blanca John Bolton assegura en el seu llibre de memòries que Trump es penedeix d'haver seguit el seu consell i d'haver reconegut Guaidó, quelcom que el president nord-americà va matisar en una entrevista. «No especialment», va assegurar.

«Podria haver viscut amb el reconeixement i sense ell, però vaig ser molt ferm sobre el que passava a Veneçuela», va dir Trump.