25 de juny de 2020
25.06.2020
Regió7

L'OMS alerta que el virus «no desapareixerà» i «està creixent» en casos i morts

El director general de l'organització demana als països que inverteixin en els sistemes sanitaris

24.06.2020 | 22:53
Tedros Adhanom Ghebreyesu

El director general de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, va insistir ahir que la covid-19, la malaltia que provoca el nou coronavirus, «no desapareixerà» perquè la pandèmia «està creixent» i tant el nombre de casos com de morts continua «augmentant».

Adhanom Ghebreyesus va avisar que la lluita contra el nou coronavirus no dependrà només del desenvolupament d'eines «eficaces i segures», sinó de la manera com aquestes es distribueixen de manera equitativa.

El director general de l'OMS va comentar que els professionals sanitaris són un dels grups que «més necessiten» aquestes eines, ja que estan en «primera línia» de la resposta contra la pandèmia. Per això, va demanar als països que hi inverteixin, i va assenyalar que donar-los els recursos necessaris perquè puguin fer el seu treball és un «compromís polític i moral».

«Els professionals sanitaris tenen dret al 'treball decent' tal com s'articula en el marc de l'Organització Internacional del Treball aprovat per l'ONU. Tenen dret a salaris i incentius justos i de confiança», va dir.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook